Imprimeix
Assalariats de la construcció

L'ACODA assegura que la resta de bancs donen suport als empresaris amb dificultats per la crisi de BPA

El gerent de l'entitat assegura que les obres finançades per BPA no s'han aturat, a l'espera que es pugui trobar algun altre banc que se'n faci càrrec

L'Associació de Contractistes d'Obra ha assegurat aquest dimecres que, arran de la crisi a Banca Privada d'Andorra, la resta d'entitats bancàries del país estan donant suport als empresaris que es troben amb dificultats pel fet de no poder disposar dels seus diners. Fonts bancàries han confirmat que s'està col·laborant per fer els possibles per minimitzar els problemes que pateixen les empreses afectades i, en especial, es presta assistència financera sobretot a aquells clients compartits. El gerent de l'ACODA, Víctor Filloy, considera que els problemes que s'estan patint al sector no són greus, i confia que un cop es constitueixi el Consell General es pugui resoldre el problema.

Amb tot, d'altres fonts han assegurat que la crisi a l'entitat pot fer que es paralitzin obres que rebien el finançament de BPA i que, evidentment, la situació està afectant les empreses que operaven exclusivament amb l'entitat intervinguda, que tenen dificultats per fer tant cobraments com pagaments.

Filloy ha volgut defugir de missatges alarmistes i ha assegurat que els empresaris estan patint "petites traves administratives". També ha afegit que les obres finançades per BPA no s'han aturat, a l'espera que es pugui revisar el seu finançament i trobar algun altre banc que se'n pugui fer càrrec. A més, ha indicat que compten amb el suport dels altres quatre bancs del país, que estan predisposats a negociar pòlisses de crèdit per tal que les empreses que tenien els seus comptes a l'entitat intervinguda puguin fer front a les seves despeses.

A més, ha remarcat que es tracta d'una situació transitòria, i que confia que la setmana que ve, un cop es constitueixi el Consell General, es pugui legislar per resoldre la situació. Amb tot, ha demanat a les autoritats que la situació no s'allargui i que les solucions arribin amb la màxima brevetat.

Fonts del sector bancari han confirmat que s'està col·laborant per tal que les empreses del país puguin operar amb normalitat, i que s'analitza cas per cas per fer el possible per minimitzar les dificultats que tenen els empresaris per fer front als pagaments de proveïdors o de nòmines. En algun dels casos, el que s'ha posat en marxa és un servei d'assistència financera dirigit a clients compartits.

FONT/IMATGE: ARA.AD