Acoda demana establir per llei la inspecció tècnica d'edificis

L'Associació de Contractistes d'Obres reclama lleis d'ordenació de la construcció i de la inspecció tècnica d'edificis. Assegura que servirien per determinar responsabilitats en casos de deficiències o incidents i garantirien més seguretat.

Fa un any l'entitat va presentar una proposta de llei d'ordenació de la construcció al Govern, però la resposta no ha estat l'esperada. Per això pensa demanar als partits que concorrin a les eleccions que incloguin el projecte en el programa. La llei serviria, en cas de problemes, per determinar la responsabilitat de cada una de les parts que participa en la construcció d'un edifici; per tant, reforçaria les garanties dels propietaris. Legislacions similars ja s'apliquen als països de l'entorn.

També considera indispensable establir per llei la inspecció tècnica dels edificis. Es tracta d'una inspecció per analitzar, cada cert temps, que l'edifici reuneix les condicions adequades en energia, accessibilitat i estructura i per detectar qualsevol altra deficiència.

ACODA creu que les dues lleis estarien justificades per prevenir problemes. En el cas de la inspecció tècnica d'edifcis recorda que serà d'obligat compliment en el marc de l'acord d'associació, ja que està inclosa en les directives europees.


WWW.ANDORRADIFUSIO.AD

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Ruben Calvo

Vist: 3107