Els constructors demanen que es promogui una llei d’edificació que defineixi les responsabilitats dels intervinents en les obres

Els contractistes d’obres voldrien que tant aviat com sigui possible -tot i que saben que ara mateix és pràcticament impossible atès el calendari legislatiu- es promogui i s’aprovi una llei de l’edificació que defineixi clarament les responsabilitats de tots aquells actors que participen en les obres. Tot i que fa molt temps que els constructors tenen clara la necessitat de tirar endavant l’esmentada normativa, la qüestió s’ha tornat a posar sobre la taula arran de l’incendi en els treballs de remodelació del centre esportiu dels Serradells.

Vist: 12
Llegeix més

Tresors de pedra seca

El programa Primera Pedra inventaria 200 estructures entre orris, cabanes, pletes, corrals, feixes, carboneres i murs.

Ho advertia David Mas la setmana passada en la presentació a cal Pal de la Cortinada del programa Primera Pedra: la pedra seca és tan ubiqua com desconeguda. Per poc que ens enfilem per la muntanya trobem feixes, camins, cabanes, murs, cabanes, orris, pletes, carboneres, corrals, coves, palanques i recs, fins i tot forns construïts amb aquesta tècnica ancestral, probablement la més antiga de què es té notícia –és tan fàcil com posar una pedra al costat de l’altra, i una a sobre de l’altra, sense lligar-les amb cap mena de morter.

Vist: 69
Llegeix més

Acord per recollir dades del preu del lloguer i fer un cens de pisos buits

La Comissió Nacional de l’Habitatge va celebrar ahir la primera reunió amb la participació de les administracions, associacions del sector com l’AGIA, l’Acoda o l’APBI, el Raonador del Ciutadà i entitats com Càritas. La trobada es va tancar amb dos acords. D’una banda, la intenció de donar un caràcter permanent a aquesta taula, regulant el funcionament i l’organització a través d’un reglament.

Vist: 117
Llegeix més

L’Acoda diu que el preu de la cessió frena la creació de pisos estàndards

Un dels motius que frena la creació d’obra nova i que no ha afavorit la construcció de pisos residencials estàndards en els darrers anys és el preu amb què alguns comuns taxen el metre quadrat de cessió, segons assenyala l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). La patronal del sector denuncia que hi ha corporacions que han establert aquest import al nivell de residencial de luxe independentment del tipus d’obra que es vulgui fer.

Vist: 87
Llegeix més

El Comú d'Andorra la Vella convoca un concurs d'idees per crear un pol d'atracció al carrer Doctor Vilanova i remodelar la plaça del Poble

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publica aquest dimecres les bases del concurs nacional d’idees de la remodelació urbanística del carrer Doctor Vilanova, la creació d’un espai públic a la parcel·la de cessió del Comú d'Andorra la Vella a Prada Casadet, l’embelliment de la plaça del Poble i la connexió amb el Centre Històric i el centre ciutat.

Vist: 115
Llegeix més

L’Acoda dubta de l’efectivitat de la llei per fer front a la falta d’habitatge

L’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (Acoda) defensa que per fer una bona política d’habitatge calen dades. Per això posa en dubte l’eficàcia de la llei de mesures urgents aprovada pel Govern per fer front a la manca de pisos i al creixement dels preus dels lloguers. “Segons què s’han dissenyat les solucions d’última hora?”, es va preguntar el gerent de la patronal, Víctor Filloy, que va atribuir l’augment de preus al desconeixement de la realitat del mercat. Filloy va destacar que el que falten són dades reals del nombre de pisos buits que hi ha al Principat, tenint en compte que “fa quatre dies dèiem que teníem 4.000 pisos buits i ara sembla que no n’hi ha”.

Vist: 98
Llegeix més

Víctor Filloy: “Desitgem un creixement sostingut i adaptat a les necessitats del país”

Bondia.ad

Escrit per:
M.S.C. / FOTO: J.G.


El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, assenyala que el sector de la construcció ha començat a créixer durant el 2018. Amb tot, es mira el futur amb prudència tenint en compte les incògnites que envolten l’obra nova i la inversió pública de cara a l’any que ve. Reitera també la necessitat de modificar la llei del sòl i l’aprovació d’un pla d’infraestructures de l’edificació.

Com està evolucionant l’activitat al sector de la construcció durant aquest 2018?

Es percep, com a mínim, una certa recuperació cap a l’estabilitat. Venim de deu anys d’una situació molt complicada en aquest sector, amb molts acomiadaments. Sí que és veritat que l’any passat semblava que la corba ja havia tocat fons i que s’havia estabilitzat i aquest és el primer any després dels últims deu on la corba ja comença a créixer una altra vegada, tant en nombre de treballadors com en obra executada. Aquest any ja es percep que hi ha més demanda. Una altra cosa és saber si aquesta demanda que tenim ara continuarà estable o si l’any que ve podria tornar a baixar.

Vist: 93
Llegeix més
Gerard Cadena - CEA
Gerard Cadena - CEA

Gerard Cadena encapçala la nova junta directiva de la CEA

El nou president destaca la importància que s'esgoti la legislatura "perquè dona la oportunitat al Govern d'aprovar un pressupost"

La candidatura encapçalada per Gerard Cadena conformarà la nova junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), que ha estat escollida per unanimitat en ser l'única candidatura presentada. Gerard Cadena, successor de Xavier Altimir, qui va estar durant 12 anys al capdavant de l'organització, ha agraït la feina feta durant aquests anys a l'anterior junta.

Vist: 176
Llegeix més
Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó

Els habitatges de lloguer, obligats a tenir etiqueta energètica el 2023

La mesura pretén que els propietaris inverteixin en sistemes per evitar el malbaratament d’energia a les llars

Tots els habitatges de lloguer del país estaran obligats a tenir una etiqueta energètica el 2023 que els avaluarà de més a menys eficients, com, per exemple ja passa amb els electrodomèstics. Això permetrà saber als potencials llogaters quin pressupost hauran de destinar als subministraments, depenent de la qualificació de l’habitatge. Aquesta és una de les mesures que recull la Llei d’impuls a la transició energètica i el canvi climàtic que el Consell General va aprovar ahir per unanimitat i que persegueix un augment de la sobirania energètica del país i una reducció de les emissions del 37% des d’ara i fins al 2030.

Vist: 186
Llegeix més