SDP i Acoda volen destinar fons de la CASS a habitatge

El candidat de Progressistes-SDP a les properes eleccions generals, Josep Roig, acompanyat pel conseller general Víctor Naudi i el president de la formació política, Jaume Bartumeu, es van reunir ahir amb l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). El president de l’Acoda, Josep Roca Bové, que anava acompanyat del responsable de l’associació, Víctor Filloy, va exposar a la delegació de Progressistes-SDP una sèrie de propostes que estan presentant al conjunt de forces polítiques que es presenten a les pròximes eleccions generals.

Vist: 5
Llegeix més

Els constructors demanen més planificació de l'obra pública

Auguren un 2019 incert per les eleccions després d’un segon semestre del 2018 en què han coincidit projectes d’envergadura

Les dades d’assalariats corresponents al mes d’octubre constaten que la construcció és, juntament amb les activitats immobiliàries, el sector que més ha crescut en nombre de treballadors. La construcció, en concret, un 7% respecte al mateix mes de l’any anterior: de 2.971 treballadors a 3.179. Dos-cents assalariats més, que no és una xifra excessivament significativa, assenyala el portaveu de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), Víctor Filloy, si es té en compte d’allà on venia el sector, amb 7.000 empleats en el període precrisi.

Vist: 43
Llegeix més

Els constructors demanen que es promogui una llei d’edificació que defineixi les responsabilitats dels intervinents en les obres

Els contractistes d’obres voldrien que tant aviat com sigui possible -tot i que saben que ara mateix és pràcticament impossible atès el calendari legislatiu- es promogui i s’aprovi una llei de l’edificació que defineixi clarament les responsabilitats de tots aquells actors que participen en les obres. Tot i que fa molt temps que els constructors tenen clara la necessitat de tirar endavant l’esmentada normativa, la qüestió s’ha tornat a posar sobre la taula arran de l’incendi en els treballs de remodelació del centre esportiu dels Serradells.

Vist: 62
Llegeix més

Tresors de pedra seca

El programa Primera Pedra inventaria 200 estructures entre orris, cabanes, pletes, corrals, feixes, carboneres i murs.

Ho advertia David Mas la setmana passada en la presentació a cal Pal de la Cortinada del programa Primera Pedra: la pedra seca és tan ubiqua com desconeguda. Per poc que ens enfilem per la muntanya trobem feixes, camins, cabanes, murs, cabanes, orris, pletes, carboneres, corrals, coves, palanques i recs, fins i tot forns construïts amb aquesta tècnica ancestral, probablement la més antiga de què es té notícia –és tan fàcil com posar una pedra al costat de l’altra, i una a sobre de l’altra, sense lligar-les amb cap mena de morter.

Vist: 96
Llegeix més

Acord per recollir dades del preu del lloguer i fer un cens de pisos buits

La Comissió Nacional de l’Habitatge va celebrar ahir la primera reunió amb la participació de les administracions, associacions del sector com l’AGIA, l’Acoda o l’APBI, el Raonador del Ciutadà i entitats com Càritas. La trobada es va tancar amb dos acords. D’una banda, la intenció de donar un caràcter permanent a aquesta taula, regulant el funcionament i l’organització a través d’un reglament.

Vist: 135
Llegeix més

L’Acoda diu que el preu de la cessió frena la creació de pisos estàndards

Un dels motius que frena la creació d’obra nova i que no ha afavorit la construcció de pisos residencials estàndards en els darrers anys és el preu amb què alguns comuns taxen el metre quadrat de cessió, segons assenyala l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). La patronal del sector denuncia que hi ha corporacions que han establert aquest import al nivell de residencial de luxe independentment del tipus d’obra que es vulgui fer.

Vist: 108
Llegeix més

El Comú d'Andorra la Vella convoca un concurs d'idees per crear un pol d'atracció al carrer Doctor Vilanova i remodelar la plaça del Poble

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publica aquest dimecres les bases del concurs nacional d’idees de la remodelació urbanística del carrer Doctor Vilanova, la creació d’un espai públic a la parcel·la de cessió del Comú d'Andorra la Vella a Prada Casadet, l’embelliment de la plaça del Poble i la connexió amb el Centre Històric i el centre ciutat.

Vist: 135
Llegeix més

L’Acoda dubta de l’efectivitat de la llei per fer front a la falta d’habitatge

L’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (Acoda) defensa que per fer una bona política d’habitatge calen dades. Per això posa en dubte l’eficàcia de la llei de mesures urgents aprovada pel Govern per fer front a la manca de pisos i al creixement dels preus dels lloguers. “Segons què s’han dissenyat les solucions d’última hora?”, es va preguntar el gerent de la patronal, Víctor Filloy, que va atribuir l’augment de preus al desconeixement de la realitat del mercat. Filloy va destacar que el que falten són dades reals del nombre de pisos buits que hi ha al Principat, tenint en compte que “fa quatre dies dèiem que teníem 4.000 pisos buits i ara sembla que no n’hi ha”.

Vist: 120
Llegeix més

Víctor Filloy: “Desitgem un creixement sostingut i adaptat a les necessitats del país”

Bondia.ad

Escrit per:
M.S.C. / FOTO: J.G.


El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, assenyala que el sector de la construcció ha començat a créixer durant el 2018. Amb tot, es mira el futur amb prudència tenint en compte les incògnites que envolten l’obra nova i la inversió pública de cara a l’any que ve. Reitera també la necessitat de modificar la llei del sòl i l’aprovació d’un pla d’infraestructures de l’edificació.

Com està evolucionant l’activitat al sector de la construcció durant aquest 2018?

Es percep, com a mínim, una certa recuperació cap a l’estabilitat. Venim de deu anys d’una situació molt complicada en aquest sector, amb molts acomiadaments. Sí que és veritat que l’any passat semblava que la corba ja havia tocat fons i que s’havia estabilitzat i aquest és el primer any després dels últims deu on la corba ja comença a créixer una altra vegada, tant en nombre de treballadors com en obra executada. Aquest any ja es percep que hi ha més demanda. Una altra cosa és saber si aquesta demanda que tenim ara continuarà estable o si l’any que ve podria tornar a baixar.

Vist: 109
Llegeix més