Informació Coronavirus (COVID019)

Informació Coronavirus (COVID019)

Des de l'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (ACODA), s'ha treballat en una guia orientativa, amb la voluntat d'establir un procediment genèric d'actuació en el treball en obres de construcció, per la prevenció del contagi per coronavirus Covid-19.

Aquest protocol, per la prevenció del contagi per Coronavirus en el treball en obres de construcció, en resum, recull els principis bàsics perquè les empreses del nostre sector, puguin adoptar les mesures més idònies, de caràcter col·lectiu i individual, en matèria de prevenció, Seguretat i Salut en el Treball.

 

Vist: 2181
Mònica Dalmau
Mònica Dalmau

Mònica Dalmau: “Demanem participar en la redacció dels plecs de bases dels concursos”

El sector de la construcció es troba en un moment de creixement. Així ho confirma la gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (Acoda), que aplega una trentena d’empreses del sector. Els objectius de l’entitat per aquest any són fonamentalment tres: progressar en la redacció de la llei de l’edificació, apostar per la formació dels professionals i unificar els criteris en les licitacions que surten a concurs.

El sector de la construcció està creixent?
Hem de dir que sí. Ja fa temps que el Col·legi d’Arquitectes ens envia dades de projectes visats i això és una pauta per veure que el sector està en creixement. Si mirem anys anteriors veiem que cada any hi ha un increment de projectes visats. Recordo que al gener va sortir un estudi publicat a Estadística que parlava d’autoritzacions.

Vist: 3047
Llegeix més

Els constructors consideren que el creixement del sector és «anecdòtic»

Filloy reconeix que les dades de la Cambra de Comerç són positives però alerta que el context general és un altre.

El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, ahir va apuntar en declaracions a aquest rotatiu que el creixement del sector de la construcció és «anecdòtic» malgrat reconèixer «una certa millora» com reflecteixen les dades de l’enquesta de conjuntura referents al segon semestre del 2018 que la Cambra de Comerç va presentar el passat dijous. «Les xifres són una mica positives, però cal tenir en compte que el context general no és aquest», de seguida va alertar Filloy per tal d’evitar confusions amb el missatge tan optimista que la Cambra havia llançat el dia abans.

Vist: 3422
Llegeix més

L’Acoda proposa que la CASS destini part de la seva inversió a habitatge

Filloy considera que la iniciativa ajudaria a donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables

L’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) proposa que la CASS modifiqui la seva política referent al fons de reserva per a la jubilació i que en comptes de destinar les seves inversions a fons de capitals amb baixa rendibilitat, les destini a habitatges a preus reduïts.

El gerent de l’associació, Victor Filloy, va explicar que «el que es pretén és reorientar part de la inversió del fons de reserva de la CASS a la construcció d’habitatges nous a baix cost» tot assegurant que «no hi hauria repercussió impositiva del sòl, se cediria l’explotació a la iniciativa privada, amb lloguers garantits, i amb un rendiment real, efectiu i garantint la inversió per part de la parapública».

Vist: 2048
Llegeix més

SDP i Acoda volen destinar fons de la CASS a habitatge

El candidat de Progressistes-SDP a les properes eleccions generals, Josep Roig, acompanyat pel conseller general Víctor Naudi i el president de la formació política, Jaume Bartumeu, es van reunir ahir amb l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). El president de l’Acoda, Josep Roca Bové, que anava acompanyat del responsable de l’associació, Víctor Filloy, va exposar a la delegació de Progressistes-SDP una sèrie de propostes que estan presentant al conjunt de forces polítiques que es presenten a les pròximes eleccions generals.

Vist: 2141
Llegeix més

Els constructors demanen més planificació de l'obra pública

Auguren un 2019 incert per les eleccions després d’un segon semestre del 2018 en què han coincidit projectes d’envergadura

Les dades d’assalariats corresponents al mes d’octubre constaten que la construcció és, juntament amb les activitats immobiliàries, el sector que més ha crescut en nombre de treballadors. La construcció, en concret, un 7% respecte al mateix mes de l’any anterior: de 2.971 treballadors a 3.179. Dos-cents assalariats més, que no és una xifra excessivament significativa, assenyala el portaveu de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), Víctor Filloy, si es té en compte d’allà on venia el sector, amb 7.000 empleats en el període precrisi.

Vist: 2807
Llegeix més

Els constructors demanen que es promogui una llei d’edificació que defineixi les responsabilitats dels intervinents en les obres

Els contractistes d’obres voldrien que tant aviat com sigui possible -tot i que saben que ara mateix és pràcticament impossible atès el calendari legislatiu- es promogui i s’aprovi una llei de l’edificació que defineixi clarament les responsabilitats de tots aquells actors que participen en les obres. Tot i que fa molt temps que els constructors tenen clara la necessitat de tirar endavant l’esmentada normativa, la qüestió s’ha tornat a posar sobre la taula arran de l’incendi en els treballs de remodelació del centre esportiu dels Serradells.

Vist: 2305
Llegeix més

Tresors de pedra seca

El programa Primera Pedra inventaria 200 estructures entre orris, cabanes, pletes, corrals, feixes, carboneres i murs.

Ho advertia David Mas la setmana passada en la presentació a cal Pal de la Cortinada del programa Primera Pedra: la pedra seca és tan ubiqua com desconeguda. Per poc que ens enfilem per la muntanya trobem feixes, camins, cabanes, murs, cabanes, orris, pletes, carboneres, corrals, coves, palanques i recs, fins i tot forns construïts amb aquesta tècnica ancestral, probablement la més antiga de què es té notícia –és tan fàcil com posar una pedra al costat de l’altra, i una a sobre de l’altra, sense lligar-les amb cap mena de morter.

Vist: 2481
Llegeix més

Acord per recollir dades del preu del lloguer i fer un cens de pisos buits

La Comissió Nacional de l’Habitatge va celebrar ahir la primera reunió amb la participació de les administracions, associacions del sector com l’AGIA, l’Acoda o l’APBI, el Raonador del Ciutadà i entitats com Càritas. La trobada es va tancar amb dos acords. D’una banda, la intenció de donar un caràcter permanent a aquesta taula, regulant el funcionament i l’organització a través d’un reglament.

Vist: 3126
Llegeix més