Els constructors consideren que el creixement del sector és «anecdòtic»

Filloy reconeix que les dades de la Cambra de Comerç són positives però alerta que el context general és un altre.

El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, ahir va apuntar en declaracions a aquest rotatiu que el creixement del sector de la construcció és «anecdòtic» malgrat reconèixer «una certa millora» com reflecteixen les dades de l’enquesta de conjuntura referents al segon semestre del 2018 que la Cambra de Comerç va presentar el passat dijous. «Les xifres són una mica positives, però cal tenir en compte que el context general no és aquest», de seguida va alertar Filloy per tal d’evitar confusions amb el missatge tan optimista que la Cambra havia llançat el dia abans.

Vist: 516
Llegeix més

L’Acoda proposa que la CASS destini part de la seva inversió a habitatge

Filloy considera que la iniciativa ajudaria a donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables

L’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) proposa que la CASS modifiqui la seva política referent al fons de reserva per a la jubilació i que en comptes de destinar les seves inversions a fons de capitals amb baixa rendibilitat, les destini a habitatges a preus reduïts.

El gerent de l’associació, Victor Filloy, va explicar que «el que es pretén és reorientar part de la inversió del fons de reserva de la CASS a la construcció d’habitatges nous a baix cost» tot assegurant que «no hi hauria repercussió impositiva del sòl, se cediria l’explotació a la iniciativa privada, amb lloguers garantits, i amb un rendiment real, efectiu i garantint la inversió per part de la parapública».

Vist: 562
Llegeix més

SDP i Acoda volen destinar fons de la CASS a habitatge

El candidat de Progressistes-SDP a les properes eleccions generals, Josep Roig, acompanyat pel conseller general Víctor Naudi i el president de la formació política, Jaume Bartumeu, es van reunir ahir amb l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). El president de l’Acoda, Josep Roca Bové, que anava acompanyat del responsable de l’associació, Víctor Filloy, va exposar a la delegació de Progressistes-SDP una sèrie de propostes que estan presentant al conjunt de forces polítiques que es presenten a les pròximes eleccions generals.

Vist: 587
Llegeix més

Els constructors demanen més planificació de l'obra pública

Auguren un 2019 incert per les eleccions després d’un segon semestre del 2018 en què han coincidit projectes d’envergadura

Les dades d’assalariats corresponents al mes d’octubre constaten que la construcció és, juntament amb les activitats immobiliàries, el sector que més ha crescut en nombre de treballadors. La construcció, en concret, un 7% respecte al mateix mes de l’any anterior: de 2.971 treballadors a 3.179. Dos-cents assalariats més, que no és una xifra excessivament significativa, assenyala el portaveu de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), Víctor Filloy, si es té en compte d’allà on venia el sector, amb 7.000 empleats en el període precrisi.

Vist: 409
Llegeix més

Els constructors demanen que es promogui una llei d’edificació que defineixi les responsabilitats dels intervinents en les obres

Els contractistes d’obres voldrien que tant aviat com sigui possible -tot i que saben que ara mateix és pràcticament impossible atès el calendari legislatiu- es promogui i s’aprovi una llei de l’edificació que defineixi clarament les responsabilitats de tots aquells actors que participen en les obres. Tot i que fa molt temps que els constructors tenen clara la necessitat de tirar endavant l’esmentada normativa, la qüestió s’ha tornat a posar sobre la taula arran de l’incendi en els treballs de remodelació del centre esportiu dels Serradells.

Vist: 395
Llegeix més

Tresors de pedra seca

El programa Primera Pedra inventaria 200 estructures entre orris, cabanes, pletes, corrals, feixes, carboneres i murs.

Ho advertia David Mas la setmana passada en la presentació a cal Pal de la Cortinada del programa Primera Pedra: la pedra seca és tan ubiqua com desconeguda. Per poc que ens enfilem per la muntanya trobem feixes, camins, cabanes, murs, cabanes, orris, pletes, carboneres, corrals, coves, palanques i recs, fins i tot forns construïts amb aquesta tècnica ancestral, probablement la més antiga de què es té notícia –és tan fàcil com posar una pedra al costat de l’altra, i una a sobre de l’altra, sense lligar-les amb cap mena de morter.

Vist: 448
Llegeix més

Acord per recollir dades del preu del lloguer i fer un cens de pisos buits

La Comissió Nacional de l’Habitatge va celebrar ahir la primera reunió amb la participació de les administracions, associacions del sector com l’AGIA, l’Acoda o l’APBI, el Raonador del Ciutadà i entitats com Càritas. La trobada es va tancar amb dos acords. D’una banda, la intenció de donar un caràcter permanent a aquesta taula, regulant el funcionament i l’organització a través d’un reglament.

Vist: 1855
Llegeix més

L’Acoda diu que el preu de la cessió frena la creació de pisos estàndards

Un dels motius que frena la creació d’obra nova i que no ha afavorit la construcció de pisos residencials estàndards en els darrers anys és el preu amb què alguns comuns taxen el metre quadrat de cessió, segons assenyala l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). La patronal del sector denuncia que hi ha corporacions que han establert aquest import al nivell de residencial de luxe independentment del tipus d’obra que es vulgui fer.

Vist: 1149
Llegeix més

El Comú d'Andorra la Vella convoca un concurs d'idees per crear un pol d'atracció al carrer Doctor Vilanova i remodelar la plaça del Poble

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publica aquest dimecres les bases del concurs nacional d’idees de la remodelació urbanística del carrer Doctor Vilanova, la creació d’un espai públic a la parcel·la de cessió del Comú d'Andorra la Vella a Prada Casadet, l’embelliment de la plaça del Poble i la connexió amb el Centre Històric i el centre ciutat.

Vist: 465
Llegeix més