Cinca anuncia la creació d'un Llibre Blanc de la Construcció per al mes de març

Cinca proposa crear un Llibre Blanc de la Construcció que podria tenir enllestides les conclusions al mes de març. Ho ha dit davant els principals implicats, en el marc de la Jornada sobre rehabilitació i eficiència energètica a Andorra, que ha impulsat Crèdit Andorrà.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha anunciat aquest divendres al matí que a partir del mes de gener es començarà a treballar juntament amb els comuns i el sector de la construcció.

L'edifici Crèdit Centre acull aquest divendres al matí la Jornada sobre rehabilitació i eficiència energètica a Andorra, que ha estat inaugurada pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que ha parlat dels objectius del Govern per al sector de la construcció. Cinca ha exposat que en el marc del Fòrum Energia i Futur s'ha de finalitzar el Llibre Blanc de l'Energia, però que a més, se'n vol fer un altre per al sector de la construcció. La voluntat és que a partir del mes de gener es comencin a fer reunions entre els implicats del sector, els comuns i el Govern, per buscar quins són els canvis legislatius que es poden fer per impulsar el sector. Tot i així, Cinca assegura que aquests canvis no poden passar per "forçar a la gent a fer inversions", perquè assegura que tampoc és el moment perquè la gent no en pot fer. L'objectiu és tenir les conclusions enllestides al mes de març. Aquesta és la línia de treball que es vol seguir des del Govern, ja que Cinca apunta que "hem de pensar a mig i llarg termini" i en un canvi cultural del sector, ja que les ajudes puntuals són favorables però no poden rellançar el sector per si soles. En aquest sentit, ha volgut reconèixer la bona iniciativa dels Crèdit Ecoeficiència, que preveu préstecs amb condicions avantatjoses per a projectes en edificis. Cinca ha considerat que un dels motius pels que les ajudes a la rehabilitació d'habitatges ofertes pel Govern no tenen èxit, és per la manca de finançament. De fet, ha indicat que gairebé el 50% de les que no es resolen és per aquest motiu. Per això ha felicitat Crèdit Andorrà per implicar-se en aquesta qüestió. Cinca ha recordat que l'eficiència energètica en els edificis és el futur del sector de la construcció, però ha volgut apuntar que ho ha de ser per convenciment. Opina que no es pot prendre només com una mesura per mantenir el sector durant la crisi, sinó que si el sector es recupera haurà de mantenir els criteris d'eficiència energètica. Les jornades han continuat al matí amb les exposicions de l'enginyer de camins, Josep Maria Comes, sobre Inspecció Tècnica d'Edificis, i de l'arquitecte Alfons Valdés, amb la conferència Projectes de rehabilitació. També hi han intervingut el doctor enginyer industrial Jordi Llovera, amb Exemples de rehabilitació amb eficiència energètica, l'enginyer tècnic industrial, Pere Mercé, amb Controls de qualitat i certificacions, i el director general de FEDA, amb Millores energètiques a l'edificació.

www.diariandorra.ad

Vist: 2118