El nou Renova incentiva més les grans actuacions per la sostenibilitat en edificis

El programa Renova introdueix canvis per incentivar les actuacions globals en edificis per fer-los més sostenibles ja que fins ara la majoria d'ajuts es destinaven a actuacions menors, com les substitucions de finestres. També s'incorporen subvencions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La convocatòria d'aquest 2018 del programa Renova vol aconseguir que dos terços del milió i mig d'euros reservats per a subvencions directes siguin per a actuacions generals en edificis que vulguin aconseguir certificacions d'eficiència energètica. I és que aquest tipus de reformes, així com els aïllaments de façanes i cobertes, són les que permeten una reducció més gran del consum elèctric. "Són aquest tipus d'actuacions les que interessa promoure, perquè generen un cost benefici més important", explica el cap de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, "més que un canvi de finestres".

Es reserven 150.000 euros del Renova per a plaques fotovoltaiques
Per primer cop també es reserven 150.000 euros per subvencionar la instal·lació de plaques fotovoltaiques, atès que fins ara se subvencionava la compra d'energia neta més que la generació d'aquesta en els mateixos immobles.

Des que el programa Renova es va posar en marxa el 2011 s'han aportat dels fons públics 5,5 milions d'euros del total de 45 que han costat les actuacions presentades i que han permès reduir un 2% el consum energètic del país.

Font: rtva.ad

Vist: 1862