Treballs en barana

Filloy acusa Govern de “maquillar” la dada de l’atur amb empleats temporals

El gerent de l’Acoda denuncia que els treballadors acaben fent tasques que haurien de desenvolupar altres funcionaris

Els empresaris del sector de la construcció es mostren molt crítics amb el programa de treball temporal a l’administració pública que impulsa el Govern des del 2012.

El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda), Víctor Filloy, va denunciar que amb aquestes contractacions l’administració central “acaba maquillant el nombre d’aturats real”. I hi va afegir: “Que l’administració s’alegri que cada any es contracta més gent, no sé d’on treu el motiu d’alegria. Perquè això només vol dir que cada vegada hi ha més gent a l’atur.”

A més, considera que aquestes persones acaben “duplicant feines” per les quals ja hi ha prou personal a l’administració. “No sabem ben bé quina és la seva finalitat”, va indicar Filloy, que va remarcar que tenen constància que hi ha funcionaris que acaben no fent la seva feina perquè es troben que els l’encarreguen a algunes de les persones contractades de manera temporal.

Una altra de les denúncies que fa Filloy com a representant dels empresaris del sector és la de competència deslleial. Des que es va posar en marxa aquest programa a l’administració central, comuns i parapúbliques reclamen que es canviï la manera de funcionar. “Entenem que es busquin solucions per a les persones que estan a l’atur, però cal planificar i pensem que no és l’administració qui ha de contractar directament, sinó les empreses que poden donar aquest servei”, va assegurar. La seva proposta passa perquè el Govern convoqui els edictes corresponents quan faci falta dur a terme treballs de manteniment o pintura, per exemple, i que en el plec de bases exigeixi que les empreses que hi vulguin concórrer es nodreixin si no amb tota, almenys, amb bona part de la plantilla de personal que es troba a la borsa de treball del Servei d’Ocupació. “Si a una empresa no li interessa, no es presentarà, però n’hi ha d’altres que ho faran. I si finalment no es presentés ningú, doncs serà el moment que ho faci l’administració”, va aclarir Filloy.

Defensa de martí

El programa de treball temporal a l’administració pública va ser un dels temes que van centrar part del discurs del cap de Govern en el debat d’orientació política. Toni Martí va recordar que el 2012 es va donar feina (en un període màxim de sis mesos) a 201 persones, el 2013 a 297, el 2014 a 350, mentre que de moment durant el 2015 la xifra arriba a 235. Martí va remarcar que s’està “per sota” de les xifres de l’any passat, “molt probablement a causa de la millora de l’economia”, però va deixar clar que la voluntat de l’executiu és mantenir el programa el 2016 “encara que a alguns o a algun conseller de l’oposició en particular no li agradi”.

FONT I FOTO: DIARIANDORRA.AD

Vist: 1187