Srs. Baena i Pantebre

L’Acoda veu amb bons ulls la creació d’un fitxer de morosos

L'anomenat registre o fitxer de morosos pot ser aviat una realitat si culminen amb èxit els treballs impulsats per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

Un dels sectors més afectats per la creixent morositat, tot i que és un problema que es dóna al conjunt de l'economia, és el de la construcció.

Per això, l'Associació de Contractistes d'Obres d'An­dorra (Acoda) veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa, per a la qual ja s'ha fet un esborrany, i hi dóna suport.

El gerent de l'entitat, Víctor Filloy, va explicar que es tractaria de disposar d'una eina que ja existeix en molts països de l'entorn europeu. Filloy reconeix, però, que és un tema "delicat" perquè han de quedar molt clares quines són les persones que han d'aparèixer en un registre d'aquest tipus i hi ha d'haver el màxim respecte per la confidencialitat de les dades que s'hi apleguin. "Perquè algú pugui ser inclòs en aquesta llista de morosos hi ha d'haver un deute reconegut, fins i tot per la justícia", va indicar el gerent de l'Acoda.

L'Acoda entén, però, que amb el registre de morosos, que actuaria com una entitat no governamental, no n'hi ha prou per fer front al problema. En aquest sentit, recorda que a l'informe que va presentar el maig passat sobre la situació del sector i les mesures per revifar-lo, l'entitat preconitzava la necessitat que es tirés endavant també una llei de morositat. Aquesta llei s'encarregaria de fixar, entre altres qüestions, els terminis de pagament de les empreses als proveïdors i també dels clients a les empreses. A més, la normativa agilitzaria els terminis actuals, "que sovint s'eternitzen i provoquen dificultats de tresoreria a moltes empreses", segons es pot llegir a l'esmentat informe.

El gerent de l'Acoda va mostrar també la seva satisfacció perquè l'administració pública pagui actualment els seus proveïdors en uns terminis raonables, contràriament al que passava fa uns anys.

text: bondia.ad

Vist: 2061