Josep Roca RTVA

El sector de la construcció veu en l'acord d'associació una oportunitat per obrir-se a l'exterior

El sector de la construcció veu l'acord d'associació amb la Unió Europea com una oportunitat i no com un problema. El nou president de l'ACODA, Josep Roca, ha afirmat a Ràdio Nacional, que signar l'acord podria posar fi a les traves que ara es troben per aspirar a concursos a l'estranger.

Roca ha confirmat que el sector experimenta una tendència a la recuperació i ha assenyalat com a projectes de la nova junta modificar la llei de la contractació pública i treballar en una nova llei d'edificació.
Tot i que amb prudència, el nou president de l'ACODA ha confirmat la tendència a la recuperació del sector de la construcció. Josep Roca ha explicat que la reanimació del sector privat i l'impuls a projectes d'obra pública importants han creat bones expectatives. Tot i així, el sector demana més previsió a l'administració, una petició que volen negociar a través de la modificació de la llei de contractació pública. Roca sol·licita "un pla d'inversions de l'estat en obra pública". Reconeix que se'ls dóna una xifra anual però demanen "un pla triennal o quinquennal".

També volen impulsar una llei d'edificació que aclareixi i reparteixi responsabilitats. El sector de la construcció també mira a l'exterior. Per aquest motiu veuen l'acord d'associació amb la Unió Europea com una oportunitat. Roca explica que "els mercats del voltant estan molt protegits" i una empresa andorrana "té totes les traves del món" en els concursos públics. Volen "poder treballar arreu". "Estem preparats per fer-ho, la gent que pugui venir aquí no ens ha d'ensenyar res, volem treballar en les mateixes condicions", ha afegit.

El president de l'ACODA ha explicat a més que es volen reunir amb els comuns perquè canviïn el sistema d'adjudicació.

RTVA:
Informa: Ana Alamán
Imatge: Albert Refart

Vist: 1697