Pla Renova

L’Acoda lamenta el retard de vuit mesos al programa Renova

L'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (Acoda) lamenta que el Govern no hagi anat més ràpid a l'hora d'elaborar el nou reglament del programa Renova, que té per objectiu potenciar la rehabilitació d'edificis i impulsar el sector de la construcció. El gerent de l'entitat, Víctor Filloy, recorda que des del mes de setembre passat no s'han pogut concedir més ajudes, tot i que s'ha constatat que hi havia una demanda. "El que és preocupant és que tot i tractar-se d'un programa de caràcter anual i que com a tal ha de funcionar durant tot l'exercici, està aturat des del setembre perquè es va acabar el pressupost i no es va aprovar cap aportació extraordinària fins al desembre", va manifestar Filloy.

El resultat de tot plegat, segons el gerent de l'Acoda, és que s'arrossega un retard de vuit mesos en un programa que es considera vital perquè el sector de la construcció pugui recuperar-se a través de la rehabilitació d'edificis.

La nova regulació en aquesta matèria, derivada dels canvis legislatius que van ser aprovats pel Consell General, està a punt de quedar enllestida per la Comissió Tècnica de Rehabilitació, encarregada de determinar els criteris que inclourà el nou reglament, però que segons Filloy ha treballat de manera "molt lenta".

Filloy recorda que aquesta va ser una iniciativa que va posar en funcionament de manera molt encertada el Govern socialdemòcrata, i que posteriorment ha rebut també el suport dels demòcrates. En aquest sentit, s'ha passat dels 400.000 euros que s'havien previst al pressupost del 2013 al milió que s'hi destinarà enguany. Tot i així, el gerent de l'Acoda assenyala que el més important perquè el programa pugui tenir els millors resultats possibles és que s'allargui el finançament dels 7 anys actuals a 15. Això faria que hi hagués molt més interès per rehabilitar els edificis, sobretot pel que respecta a grans projectes, "ja que amb els diners que es pot estalviar en energia es poden anar amortitzant els crèdits". D'aquesta manera, s'assolirien dos objectius: la creació de llocs de treball en el sector de la construcció, un dels més castigats per la crisi, i la millora del parc immobiliari andorrà, "cosa important en un país turístic com el nostre, que ha de cuidar la seva imatge", segons va afirmar Filloy. La subvenció pot arribar al 40% del cost total, "cosa única al món".

FONT I FOTO: BONDIA.AD

Vist: 1019